stiltemomenten

Stille, groene gebieden hebben een gunstige invloed op de gezondheid en het welbevinden. Bond zonder Naam investeert met haar Stiltehoeve in stilte en ademruimte voor iedereen. Ontdek onze georganiseerde stiltemomenten. Onderstaande overnachtingsprijzen zijn op basis van een single kamer met gemeenschappelijk sanitair in volpension. Supplement eigen badkamer: €20/ nacht.

 

Stilteweekend - MEI

Begeleider: Isis Mulleman 

Al zittend, liggend, staand, stappend & bewegend banen we ons een weg door verschillende vormen van mediteren om waardevol om te leren gaan met stilte.
Telkens een andere methode met een verschillende focus zodat je aan den lijve kan voelen welke manier(en) jou het meest aanspreken.

Deze tweedaagse is goed voor beginners maar ook voor zij die al langer mediteren. Je keert met frisse inspiratie, praktische technieken en een (hernieuwde) liefde voor de stilte terug naar huis.

Vrij 11 mei, 17.00 tot zon 13 mei, 16.30u (2 nachten)
€ 285

 

Sesshin - een intensieve meditatieweek

Begeleider: Patrick Hanjoul

Een Sesshin is een langdurige periode van de stilte ingaan waarbij ‘aandachtig leven in het nu-moment’ centraal staat. We mediteren 5 keer per dag. Elk meditatie is een afwisseling van ‘zitten’ en ‘meditatief wandelen’. Dat laatste gebeurt naargelang het weer binnen of buiten. Elke handeling heeft een rijkdom die we opnemen in onze dagelijkse beoefening: het ontwaken, toilet maken, eten, luisteren naar een inleiding, meewerken in de keuken, de tuin of samen wandelen. We proberen alles te harmoniëren zonder ons te laten leiden door voor- of afkeur. Tijdens deze aandachtvolle week groeit verbondenheid tussen de gasten en vormt zich een hechte gemeenschap.

Een Sesshin gaat diep. Het gebeuren heeft impact op het innerlijk leven. Het brengt onze geest tot rust, maar evenzeer in beweging. Het schouwen laat opnieuw het wonder zien en door onze concentratie op de essentie, het nu, het wezenlijke (her)vindt het leven zijn eenvoud, ware aard en bestemming. De stilte en ons stilstaan helpen uiteindelijk de bron vrijmaken die rust geeft en vrede schenkt. In dit volgehouden proces ontwikkelt zich Geestkracht. Tijdens de week is er op elk ogenblik de mogelijkheid voor een gesprek met een begeleider.

Din 10 juli , 10.00 u t/m zo 15 juli, 14.30 u (5 nachten)
€ 665


Meditatieretraite

Begeleiding - Paul Baatsen 

In dit type stiltemoment, een meditatieretraite, gaan we op zoek naar onze eigen diepste stilte en leren we die mee te nemen in dagelijkse activiteiten om deze daarna ook thuis en op ons werk te kunnen doortrekken. Zitmeditaties in zenstijl, een satsang, een half uur basisyoga en tenslotte een uurtje sacrale dans worden over de dagen verdeeld.

Er is daarnaast nog heel wat vrije tijd om in stilte wandelend en/of fietsend de schoonheid van de stiltehoeve te ontdekken.

Din 31 juli, 10.00 u t/m zon 5 augustus, 14.30 u (5 nachten)
€ 665 


Stilteweekend - OKTOBER

Begeleider: Isis Mulleman

Niets beter dan de stilte om te luisteren naar de signalen van je lichaam. Ons lichaam bepaalt wie we zijn: hoe we denken, voelen, hoe anderen ons bekijken en wat we bereiken. Luisteren naar ons lichaam is ongelooflijk waardevol en vaak een onontgonnen gebied voor transformatie.

Door middel van beweging, ademhaling en stilte zal je op een diep niveau leren wat je lichaam je te vertellen heeft en krijg je een groter persoonlijk inzicht in je eigen connectie lichaam-geest. 

Vrij 5 oktober, 17.00 tot zon 7 oktober, 16.30u (2 nachten):
€ 285 


Stilteweek - DECEMBER

Begeleider: Isis Mulleman

Mindfulness zien we tegenwoordig overal opduiken: in yogastudio’s, bij atleten, in bedrijven, als ondersteuning voor afslankprogramma’s… Mindfulness lijkt de oplossing te zijn voor alles.
Maar wat is dat eigenlijk, mindfulness? En van waar komt het idee om zonder oordeel volledig aanwezig te zijn bij dat wat je doet?

De groeiende interesse in mindfulness en de beoefening van inzichtsmeditatie brengen een hernieuwde populariteit van de boeddhistische inzichten met zich mee.

Tijdens deze stilteweek zullen we dieper duiken in de boeddhistische theorie en zullen we aan den lijve ondervinden wat het is om te proberen zonder oordeel aanwezig te zijn bij dat wat de denken, voelen en doen.
We krijgen een kans om onze relatie met onze geest, ons lichaam en het leven zelf te veranderen. Deze week zal je zowel een intellectueel als een belichaamd inzicht geven in wat mindfulness betekent.

De week is toegankelijk voor alle niveaus en speciaal gericht op iedereen die nieuwsgierig is naar de werking van zijn eigen geest en de invloed die deze heeft op het beleven van de wereld om ons heen.
Dagelijks zullen we mediteren en bewegen aan de hand van verschillende technieken uit de inzichtsmeditatie gebaseerd op de boeddhistische leringen.

Maa 3 december , 17.00 tot vrij 7 december, 14.30u (4 nachten)
€ 500

Sociaal tarief

In uitzonderlijke gevallen kan een sociaal tarief worden toegestaan. Contacteer ons voor meer informatie.  

Reserveren

Meld je hieronder aan voor een stiltemoment. Wij sturen je vervolgens een bevestiging met meer praktische informatie.

Schrijf je hier per persoon in voor een stiltemoment.