bereikbaarheid


Als Stiltehoeve willen we voor alles de stilte respecteren en de rust garanderen. Stiltehoeve Metanoiais bovendien gelegen in landbouwgebied. We willen daarom de mobiliteit ontmoedigen. Dat betekent dat er zeer beperkte parkeermogelijkheden zijn. We willen daarom onze gasten aanmoedigen het openbaar vervoer te gebruiken

Het meest eenvoudige is dat je door familie, vrienden of verwanten naar de hoeve wordt gebracht en opgehaald.

Kom je met het openbaar vervoer, dan neem je de trein tot het Station van Brugge.
Vandaar kan je beroep doen de (bel)bus van De Lijn. Deze bus stopt aan de ingang van de Stiltehoeve. Gebruik ervan dient u op voorhand te reserveren. Alle informatie vindt u in dit document.

Kom je  toch met de wagen, probeer dan zoveel mogelijk te carpoolen.
Je kan je wagen parkeren op ‘Parking Damme Oost’ gelegen op de Oude Sluissedijk (tussen straatnummer 4 en 6). Deze parking is gratis en ligt op 3,3 km van de hoeve.
Je kan altijd eerst je bagage afzetten op de hoeve, vervolgens de wagen parkeren en te voet terugkomen. Of je kan de belbus van De Lijn inschakelen. Deze bus stopt aan de ingang van de Stiltehoeve. Gebruik ervan dien je op voorhand te reserveren. Alle informatie vind je in dit document.

Kom je voor maximum een uur naar de hoeve, dan kan je je wagen gedurende die tijd voor de deur parkeren.
Kom je voor enkele uren, dan kan je je wagen parkeren aan het voetbalveld van Moerkerke op de kruising van Waterhoek 7 en de Vissersstraat. Deze ligt op 1,2 km van de hoeve en biedt een prachtige wandeling van 15 minuten.

Doet er zich een uitzonderlijke situatie voor waardoor je moeilijkheden hebt met bovenstaande alternatieven, laat het ons weten zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken zoals bijvoorbeeld het ophalen aan het station van Brugge door een vrijwilliger van de Stiltehoeve, mits een kleine vergoeding.

Reizen met de taxi raden we omwille van de hoge tarieven af.