begeleiders


Maak hieronder kennis met onze workshopbegeleiders:


Hij is sinds 1974 op het pad van de innerlijke Stilte via zen, christelijke mystiek, ‘complete meditation’ (Aziz in Indië), ‘true meditation’ (Adyashanti) en andere meditatievormen. Hij stichtte de vzw ‘Hara’ in 1994 en ontwikkelde een eigen methode voor deze tijd: ‘integrale meditatie’. Hij wil enthousiast volwassenen en jongeren (in het secundair onderwijs) stilte helpen vinden in het gewone leven.
www.ivim.org  


Hij was 40 jaar lang algemeen directeur van het familiebedrijf Boss Paints. Sinds het einde van zijn loopbaan draagt hij vanuit zijn ervaring en kennis actief bij aan het bedrijfsleven en elke mens. Daarnaast is hij auteur van de boeken: ‘De magie na overgave’ en ‘De haalbare utopie’.. 
www.janbossuyt.be 

 

Joey Brown

Ze is schrijf- en expressiecoach en meditatielerares. Ze begeleidt mensen op hun pad naar innerlijke stilte, verdieping en transformatie. Haar belangrijkste tools zijn stilte en schrijfmeditatie. Ze zet de dingen in beweging, vanuit dat ene punt dat stilstand heet. Met haar inspirerende, stimulerende aanwezigheid creëert ze een veilige ruimte waarbinnen transformatie als vanzelf mag gebeuren. Joey woont en werkt op het Griekse eiland Ikaria.
www.joeybrown.be

 

An Daveloose

Ze is creatief agoog en bewegingsdeskundige, geeft reeds jarenlang sessies en workshops bodywork, stretching, relaxatie en dans. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich goed voelen in hun lichaam en wil hen helpen hun eigen grenzen aan te voelen en te bewaken.


Zij was lange tijd professioneel bezig met de effecten van schadende relaties. Deze professionele ervaring en haar persoonlijke fascinatie voor de Liefde waren de voedingsbodem voor een aanbod dat werk maakt van Liefde. Ze wil vooral mensen aanmoedigen hun vermogen tot Liefde te ontdekken en te ontwikkelen.

Ze heeft zich, na een lange loopbaan in de culturele sector, ontwikkeld tot lichaamstherapeute, meditatielerares en coach. Als leraar Zijnsoriëntatie reikt ze een hedendaags, spiritueel levenskunstpad aan. Zo houdt ze ervan om mensen te leren mediteren, om een diepe bron van wijsheid en geluk in zichzelf aan te boren.
www.treesdewever.be


Zij is initiatisch therapeut en verbonden aan het Centrum voor existentiële en psychologische vorming; Initiatische therapie’van Karlfried Graf Dürckheim en Maria Hippius. Eerst als leerling, later ook als extern medewerker. Via het initiatisch tekenen en schilderen nodigt zij mensen uit om in ervaringscontact te komen met hun essentie, hun diepere kern.

 

Miriam De Rycke

Ze is integratief psychotherapeut met een liefde voor fotografie. Op een interactieve manier laat zij je proeven van verschillende manieren waarop fotografie jou dingen kan zeggen over jezelf of een kompas voor je kan zijn, onmiddellijk toepasbaar op jouw persoonlijk leven.
www.deveelsprong.be


Hij is voormalig directeur Bond zonder Naam en initiatiefnemer van de Stiltehoeve Metanoia. Daarnaast is hij betrokken op de inter-levensbeschouwelijke dialoog en geboeid in mystiek. Hij houdt een pleidooi voor het gaan van een persoonlijk spiritueel pad.
www.bzn.be

 

Greet Huyghebaert

Ze houdt authenticiteit hoog in het vaandel. Het is haar wens dat elk mens mag groeien tot wie hij/zij in sé is en wandelt graag een stukje mee. Ze is reflexoloog en coach en houdt zich ook bezig met drukpuntmassage en meridiaanstrekkingen. Ze heeft een reflexologie & coachingpraktijk "Authentically You".
www.goo.gl/heeswf

 

Ilse Makelberge

Ze werkte verschillende jaren als creatief agoog bij geplaatste kinderen en jongeren waar ze leerde hoe het uitdrukken -en daarmee vormgeven van jezelf- een positieve invloed had op hun welzijn. Begeesterd door de kracht van creativiteit richtte ze zo'n 2 jaar terug haar eigen zaak -Arbol- op. In haar begeleidingen, workshops en trainingen zet ze creatieve werkvormen in als middelen om tot persoonlijke en spirituele ontwikkeling te komen. Ilse weet zich geïnspireerd door de transpersoonlijke psychologie van Assagioli, de jungiaanse psychoanalyse, interactionele vormgeving en rituelen als middel tot verbinding.
www.arbolcoaching.be

 

Isis Mulleman

Ze is een gediplomeerde yoga- en meditatieleraar en een ervaren lichaams -en bewustzijnswerker. Ze heeft haar eigen studio en werkt voor verschillende bedrijven en scholen. Isis is in het bijzonder geïnteresseerd in de bodymind-link.
www.manoyoga.be


Zij werkte als projectmanager bij het Nationaal Centrum voor Jeugdliteratuur en Stichting Lezen. Eerder richtte zij De Dagen vzw op. Dit kunstcollectief brengt schoonheid op kwetsbare plekken.
www.dedagen.be

 

Lieven Ostyn

Hij heeft als arts een meditatieve vorm van boogschieten ontwikkeld die hij sinds 25 jaar begeleidt in stiltecentra in binnen- en buitenland. Tevens geeft hij vorming over het immuunsysteem immuunsysteem als bondgenoot’) en over de invloed van meditatie op de gezondheid (Meditatie als medicijn’).
www.meditatiefboogschieten.org


Hij is schrijver, sociaal activist en beweegt zich op de snijlijn van mystiek en maatschappijkritiek. Spiritueel wortelt hij in de christelijke traditie, maar verdiepte zich in verschillende Oosterse religies. Na zijn studies werd hij actief in verschillende vormen van lokaal en internationaal vredeswerk.
www.jonasslaats.net


Hij woont en werkt in Cadzand waar hij samen met zijn vrouw Brigitte het franciscaans georiënteerde bezinnings- en cursuscentrum ‘La Cordelle’ oprichtte. Hein is geïnspireerd door de Jungiaanse psychologie, de westerse christelijke mystiek en gnosis en de wereld van het zenboeddhisme.
www.lacordelle.nl

 

Bart Vanacker

Hij kwam reeds op 18 jarige leeftijd in contact met yoga maar de doorbraak kwam toen hij de door de Yogafederatie erkende yoga-opleiding volgde bij Johan De Backer, Instituut voor Patanjala Yoga te Bellem (Aalter). Sedertdien geeft hij wekelijks les in  Yoga Halasana Eeklo en Davos Inc uit Sijsele naast losse opdrachten, zoals voor Femma of de Stiltehoeve. Om het meditatieve uit yoga wat open te trekken volgt hij nu ook de opleiding tot mindfulness trainer bij IAM ,Instituut voor Aandacht en Mindfulness van David Dewulf....


Vanuit zijn passie voor 'Boventoon'-rijke instrumenten geeft Andy Vanbeveren concerten met klankschalen en gongs. Zijn verzameling telt ondertussen meer dan 80 instrumenten. Met Boventoon begeleidt hij ook regelmatig meditaties, Stilte-dagen, yoga, systeemopstellingen, enz.
www.boventoon.be


Zij heeft een passie voor alles wat verdieping en zin geeft aan het leven. Hoe meer ze zich in massage en lichaamswerk verdiepte, hoe meer het verlangen groeide om muziek en klank hiermee te verbinden. ‘Klanklichaam’ werd een project rond klank, lichaam en spirit met een eigen visie en aanbod waarin Stilte cruciaal is. Naast de activiteiten in Klanklichaam is zij stafmedewerker ‘persoon en relatie’ bij Vormingplus.
www.klanklichaam.be

 

Leen Van Insberghe

Zij combineert het traditionele harpspelen met het meditatieve aspect. Haar overtuiging dat al het tastbare en niet-tastbare een uiting van 'trilling' is, laat haar toe om het mystieke/ het verborgene via haar harp voelbaar te laten resoneren. Ze speelt solo, begeleidt o.a. relaxaties, meditaties en yoga.
www.conarpa.be


Het wordt artsen afgeraden om actief hun diensten aan te prijzen. Wij kiezen daarom de naam van de arts niet te vermelden. Je kan de Stiltehoeve contacteren voor elke bijkomende informatie. De spirituele (christelijke) begeleider wisselt volgens de beschikbaarheid en wordt kort voor de start van de kuur meegedeeld aan de ingeschrevenen.
www.myrkuren.be